Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2010. szeptember 2., csütörtök

Itt van az ősz? Lammas


Igen már itt kopogtat,vége a nyárnak, de én bízom még az indián nyárban, bár az ősz már a kertek alatt lopakodik.Még tart Lammas , hiszen még van 3 hét Mabon az őszi napéjegyenlőség idejéig.Addig élvezzük még a nyár kései gyümölcseinek betakarítását a lecsó befőzését.Még pirosan mosolyognak a paradicsomok, még a tökfélék kukucskálnak a nagy levelek alól, lédús szilvák, mézédes körték csalogatnak a fákról.

Lammas/Lughnasadh augusztus elsejével kezdődik,kelta számítás szerint július 31. a gabona betakarításának kezdetét jelenti.A kelta év utolsó negyedének kezdete,a három arató ünnep közül az első.
Ebben az időszakban amikor a gabonát elválasztják a pelyvától, mi is arra összpontosítsunk amik az életünkben értéktelenek, váljunk meg tőlük.Jó alkalom nyílik arra is, hogy a bőséget amiben részünk van osszuk meg másokkal,hiszen így lesz biztos hogy a bő termés a következő évben is megadatik nekünk.Ennek az ünnepnek ősi gyökerei, hagyományai vannak. hiszen a számos kérdés melyek őseinket is foglalkoztatták, a mai életünkben ugyanúgy jelen vannak. Alkalmas ez az idő amikor meríthetünk az évszak bőségeiből, figyelhetünk a föld szellemeire.

Nincsenek megjegyzések: