Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2011. március 21., hétfő

Eostre-Tavaszi napéjegyenlőség

Egy újabb csillagászati esemény, hiszen a nappal és az éjszaka egyforma hosszú. Innentől fogva aztán a világos órák száma növekedik, egészen a nyári napfordulóig, amikor a Nap diadalmaskodik.
A termékenység istennőjét köszöntjük ezen a napon. Eostre/Ostara felébreszti a Földet a téli álomból. A Föld újra termékennyé válik, megkezdődhet a vetés, kihajtanak az őszi magok. A fák ünnepének is nevezik, ha hátunkat egy fának vetjük ilyenkor, próbáljuk meg érezni a fa törzsében és gyökereiben zsibongó erőt. Ismerkedjünk meg a fákhoz fűződő hagyományokkal, mágikus tudással.Remek időszak ez arra hogy elgondolkodjunk a harmónián, a belső egyensúlyunkon, miként meríthetünk a minket körülvevő természetes energiákból. Itt az idő a tavaszi nagytakarításra amikor is életünkből nem csak fizikailag takarítjuk ki a felgyülemlett dolgokat hanem lelkünkből is kitakarítjuk a negatív energiákat, felesleges terheket. A takarítás után újra képessé válunk az építő, termékeny, pozitív gondolatok befogadására. Lépjünk kapcsolatba a természettel, gyűjtsük be az újra éledő természet hatalmas energiáit, sétáljunk erdőben, mezőn töltekezzünk, szívjuk magunkba a gyógyító illatokat. Mindenképpen kerüljünk kapcsolatba a növényekkel, fessünk rajzoljunk, kertészkedjünk, élvezzük a természet szépségeit.
Eostre totemállata a mezei nyúl, a termékenység szimbóluma, Ostara szent ünnepén láthatunk bolondul szaladgáló nyulakat a mezőn.
Néhány bűbáj.
-mezei nyúl bűbáj a termékenységért
-ajtófélfa varázslat a fizikai és lelki egészségért
-nárcisz bűbáj a növekedésért életünk minden területén.
Hagyományos színei: a sárga halványzöld
Ételei: a tojás, a növényi magvak:napraforgó, tökmag....zöldsaláták
Asztalunkon legyen virágvirág...minden mennyiségben. Ha kertünkből származik, ne felejtsük el megköszönni neki hogy feláldozta magát értünk mielőtt leszakítanánk.

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Egyszerűen GYÖNYÖRŰEK!!! Percekig csak gyönyörködtem bennük! Gratulálok, le a kalappal!

Tibandi country álmai írta...

Köszönöm!!!:)

ancsapancsa írta...

Imádom a nyuszitokat! A kék garnitúrádat szintén!