Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2011. június 9., csütörtök

Tanfolyamok nálam


Néhány olvasóm kérdezte, hogy az általam tartott decoupage tanfolyamokról miért nincsenek fotóim. Bevallom akkor nem igazán van időm fotózni, hiszen folyamatosan figyelek és segítem a nálam ,,tanulókat". A jövőben megpróbálok majd néhány képet készíteni, elcsenni néhány alkotó pillanatukat.
Ezt a fotót azért rakom most be, mert ez egy tábor alatt készült, ahol a 25 táncos társamnak, kezdő dekusnak tartottam tanfolyamot. Nem volt egyszerű 25 különböző szalvétán elmagyarázni miért ne a nagyobb mintát, miért csak a felső réteget...de végül mindenki boldog volt a végeredménnyel.
Ez is egy boldog pillanat, élete első dekuzott virágcserepe:) És igen, nálam a gyerekeknek is van helye, hiszen a mama nem biztos hogy otthon tudja hagyni a kicsit. Kapnak valami külön festegetni valót, egy darabig a mama nyugodtan alkothat:)
Ígérem ezentúl majd többet mesélek a tanfolyamokról, hozok képeket is az elkészült munkákról.

A tálca még nincsen készen, a következő órán befejezzük, igyekszem a kész munkát is megmutatni.A kezdő tanulók mellett, a haladóbbakkal már a nagyon , nehezebb technikákat igénylő munkákat is elkészítjük, hiszen a decoupage, ahogy a kiállításom is ezt témasztja alá, nem csak a ,,felnyalom a szalvit" technika, annál sokkal összetettebb, sokrétűbb folyamatok összessége. Ezt igyekszem szűkebb környezetembe terjeszteni. A tanfolyamokon az anyagismeretre is hangsúlyt fektetek, a szerszámok, kellékek használatát is igyekszem kimerítően elmagyarázni. akinek van kedve bármikor csatlakozhat, hiszen általában egyszerre többféle alkotás készül, több tanulói szinten folyik a munka, kezdők haladóbbak együtt.Persze ez néha fárasztó is, hiszen a figyelem többrétegű, de a jó hangulat mindent felold. A teázás elengedhetetlen, közben beszélgetünk, világot váltunk, lelket ápolunk..kezd kialakulni a kis csapat.

1 megjegyzés:

FriStiKati írta...

A virágcserépben egy majomkenyérfa lakik! :-)