Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2013. szeptember 19., csütörtök

Kelta kereszt

Pár éve lelt otthonra nálunk egy gyönyörű kelta kerámia kereszt. A bejárati ajtó fölött függ,őrizve a nyugalmunkat, védve a gonosz szándéktól.
Nagy ereje van az ősi szimbólumoknak, persze a hitetlenek szerint nyúl lábat is kiaggathatunk, attól függ mivel ruházzuk fel! Van ebben is sok igazság, nekem a kelta kereszt mégis bűbájos erővel hat.
Ősi druida jelkép, melyben egyesek szerint a keresztvonal a férfi míg a kör a női energiákat, a csomók a végtelenséget jelentik meg,más nézetek szerint a Krisztusi hitet és a kör által a teljességet szimbolizálja.Rokon vonalat húznak az egyiptomi ankh kereszttel, vagy éppen a napimádattal vonnak párhuzamot, eredetét a napkereszttel magyarázva.De egyes nézetek szerint Szent Patrik volt az aki a druida holdszimbólumra illesztette rá a keresztény keresztet hogy azt megszentelje.
Egy szó mint száz nekem szép, erőt érzek belőle, általa, valamiért megszólított.A lányomék új otthonába készült kifejezetten az ő kérésükre, általam megálmodott színekkel: türkiz és malachit kristályokat imitálva.

Nincsenek megjegyzések: