Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2014. január 21., kedd

Élet a szemét után

Sikerült újjá varázsolni a széket. Nagyon vacak állapotban volt, de a végeredmény eléggé mutatós lett. Kis tulajdonosa sikongatva vette birtokba.

A festékréteg csiszolásával kezdtem, nem volt egyszerű, szerintem valaki egy kis csónaklakkal is megkínálta a széket.Kiszolgált darab, ki tudja hány gyerek kézen ment át az évtizedek során.

Kétszer alapoztam mire sikerült festhető felületet kapnom. Ráfért volna még némi glettelés, de a nagyobb hibák eltüntetése után úgy döntöttem meghagyom a kisebb sebhelyeket , ehhez igazítom majd a kész munkát.A festés már gyerekjáték volt:) élveztem minden percét.Nem akartam macikat, nem akartam semmi virágos témát, valami meglepőbbre vágytam.
Sok éve láttam egy kis karosszéket amire ilyesmi párnácska volt festve, azóta dédelgettem magamban hogy egyszer ha lesz valakinek...megfestem.Most van valaki, aki nagyon vágyott egy saját székre.A lépcsőházban, ahol laknak a lányomék, sok kisgyerek van, sok kicsi székkel az ajtók előtt. Igazán családias zárt lépcsőház...a kisunokám, beleszeretett a lépcsőzésbe, és a kalandok során végigülte az összes fellelhető széket, hát innen tudom hogy vágyott saját székre.
Az alapszínt eredetileg szép tölgy lazúrral képzeltem el, de olyan vastag réteget nem tudtam levakarni róla, hogy lazúrozható felületet kapjak. Maradt a fehér és nem visszacsiszolással öregítem ahogy manapság divat, hanem pasztát dörzsöltem a sarkokba, résekbe.A pasztás rétegre vittem fel a barack árnyalatból is hogy megtörjem a barna komorságát.Több réteg bútorlakkal fejeztem be, jó néhány évre ismét mutatós kis darab lesz.
A mózeskosarat nem akartam nagyon átváltoztatni, hiába trendi most mindent lekenni fehérre, kopott rózsaszínre a vintage címszó alatt.Egyszerűen szép egy kis barna lánykaszobába is.Kerestem hozzá szélesebb pamutcsipkét ( ez is sok éve várt  a fiókban), belefűztem vékony barack színű  szaténszalagot, masni és szerintem ennyi kellemes összképet adott.


3 megjegyzés:

Luca írta...

Andi szuper jók lettek.

Gabryella írta...

Nagyon jó lett, és milyen hosszas írás!! :))

Ábrahámné Éva írta...

Szuper!!!!!!!!Nagyon jó ötlet!