Weboldalam

http://dekorarium.hu/

2015. március 19., csütörtök

Burlap-zsákvászon

A zsákvászon egy rendkívül széles körben felhasznált anyag, első sorban ipari, mezőgazdasági célokra használták, és használják ma is, de szép lassan bekerült a hétköznapi használatba. A zsákvászon durva szövésű anyaga, nyers színe, szinte bármelyik vidéki vagy rusztikus lakberendezési stílushoz passzol. Egyszerű, olcsó, könnyen beszerezhető. Engem is érdekel ez az anyag, de amihez használni szerettem volna- kerekded felület-arra nem igazán alkalmas. A struktúrája és színe viszont nagyon is fontos szempont volt.Némi fejtörés után megtaláltam egy köztes megoldást, ami nem más mint a géz. Hasonló szövésű, mégis puha könnyen kezelhető.Ezzel dekoráltam az idei húsvéti tojásaimat.
Az alapozott tojásokra dekupázs ragasztóval ragasztottam fel a gézlapokat, majd száradni hagytam. Fehéren is mutatósak, de nekem nem ez volt a célom.
Színre festettem őket, igazodnak a valódi zsákvászon árnyalataihoz: mézbarna, lenszín.Némi maradék csipke, gomb, és egyéb mütyürök felhasználásával igazán mutatós darabok születtek.
További terveim is vannak még ezzel a felülettel: vajon a sima pöttyökön kívül mennyire tudom az aprólékosabb mintákat ráfesteni?

Nincsenek megjegyzések: